© Copyright 2024 Kedai Uniform. All Rights Reserved.

Dimiliki oleh Mafeya Sdn. Bhd.

Blog

Tips Mencari Kilang Jahit Yang Berkualiti & Servis Terbaik

Kongsi:

pembekal uniform kedai uniform ready made custom made

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi tips bagaimana untuk memilih Kilang Jahit yang berkualiti & servis terbaik.

1. Pastikan Kilang Jahit yang mempunyai no. pendaftaran perniagaan dan mempunyai premis perniagaan. Ini sebagai langkah keselamatan supaya anda tidak ditipu terutama oleh pihak orang tengah.

2. Pastikan Harga tepat (Upah) untuk setiap tempahan. Cara paling mudah adalah dengan menyediakan contoh design & spesifikasi lengkap untuk tempahan yang hendak dibuat. Contohnya, jenis/kualiti jahitan, bentuk potongan, jenis & kuantiti butang serta banyak lagi. Kilang yang bagus akan menyediakan “confirmation design” secara bertulis dan sampel fizikal yang telah siap.

3. Pastikan tempoh masa untuk setiap tempahan disiapkan. Ini sangat penting supaya setiap perancangan yang dibuat oleh pemilik bisnes berjalan lancar. Setiap kilang jahit mempunyai jumlah kapasiti pengeluaran yang berbeza.

4. Kebiasaanya, Kilang Jahit Pukal akan menyediakan sampel terlebih dahulu sebelum meneruskan jahitan secara pukal. Ini bagi memastikan tempahan yang dihasilkan adalah sama seperti apa yang dibincangkan & dipersetujui.

5. Pastikan Kilang Jahit mempunyai peralatan yang lengkap & tenaga kerja yang mencukupi. Ini bagi menjamin tempahan dapat disiapkan seperti dijanjikan.

6. Pastikan Kilang Jahit mempunyai pelukis polar atau “Master cutter” yang berpengalaman. Ini boleh membantu setiap saiz tempahan & hasilnya dapat dipenuhi. Masalah kesilapan saiz & potongan ukuran sering berlaku sekiranya pelukis polar adalah tidak berpengalaman.

7. Sekiranya Kilang Jahit turut membekalkan kain & material, pastikan material yang dibekalkan mempunyai warna & kualiti seperti yang anda inginkan. Sering berlaku material yang dibekalkan tidak memenuhi spesifikasi yang dibincangkan, setelah tempahan siap dijahit.

8. Pastikan Terma dan Syarat yang digunakan bagi setiap kilang yang dipilih. Sesetengah kilang mempunyai syarat-syarat tertentu, contohnya seperti berkaitan pembayaran. Pastikan ada dokumen seperti invois atau resit untuk setiap pembayaran. Ini mengelakkan sebarang penipuan.

9. Di zaman yang serba moden & canggih kini, tips yang paling mudah untuk memastikan kilang yang dipilih boleh dipercayai adalah dengan memastikan ia mempunyai maklumat seperti berikut:

  • No. Pendaftaran Syarikat
  • No. Akaun Bank Syarikat
  • Website Perniagaan (Contoh : https://www.kilangjahit.com/) (jika ada)
  • No. Telefon & Premis Perniagaan

Kami adalah sebuah syarikat yang mempunyai “production” jahit pukal sendiri dan kami mampu menerima tempahan jahit pukal T-Shirt, Uniform, Baju Fesyen & Tudung.

Sebarang pertanyaan berkenangan Kilang Jahit boleh hubungi 017-2290120.

LOKASI SHOWROOM
Kedai Uniform (Team Cetak)
32-A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

Kongsi:

Pembekal Uniform & Baju Korporat direct kilang

Pembekal Uniform & Baju Korporat direct kilang yang beroperasi di Shah Alam, Selangor. Kami menawarkan penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.

Statistik

007297
Users Today : 1
Users Yesterday : 43
This Month : 360
This Year : 5075
Total Users : 7297
Views Today : 3
Total views : 16421
Who's Online : 1

Rangkaian Kami

The information contained on this website is for general information purposes only. The information is provided by kedaiuniform.com and we endeavor to keep the information up to date and correct as much as possible. When you visit or interact with our sites, services, applications, tools, or messaging, we or our authorized service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

© Copyright 2024 Kedai Uniform. All Rights Reserved.

Dimiliki dan diuruskan oleh Etya Industries Sdn Bhd

Web Design by Jaring Digital

Boleh kami bantu anda? Chat dengan kami melalui WhatsApp. Kami sedia membantu anda.

WhatsApp & Tempahan
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'AW-768116289');window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'G-T951X6HW4J');